Nieuwe TRC versie gelanceerd

De nieuwe versie van de TRC database is nu eindelijk gelanceerd!
(Zie m’n eerdere post voor meer info)

Nieuw
De kleuren zijn veranderd van grijs naar blauw.
De enige manier om nu in te loggen is wanneer de student in Blackboard op de link naar de TRC klikt. Dit gebeurt automatisch.

Links is de navigatie paneel met tabs voor:
– tree menu
– ITEP portfolio (alle ITEPs in de TRC voor studenten; degene die niet is ingelogd krijgt geen lijst hiervan te zien)
– alfabetische lijst van alle artikelen
– lijst van alle (groepen van) medicijnen in de TRC
– zoekveld (gebruikt Ajax)

Rechts zijn voor elke artikel een Animation tab (zie bijv. Infectious diseases > Bacteria > Cell wall synthesis en zijn sub-artikelen) en een ITEP tab (zie bijv. Pediatrics) toegevoegd. De tab is grijs wanneer er bijv. geen animatie beschikbaar is voor dat artikel.

Onderin zijn 2 extra knoppen toegevoegd om naar de vorige/volgende artikel te navigeren en een knopje dat de Terms of use van de TRC toont.

Rechts bovenin is een print list functie beschikbaar (zie Help: print functionality voor gebruik; mogelijk zitten er hier nog wat bugs in)

Dit zijn maar een paar van de verbeteringen. Zie de Help voor meer info o.a. over de hierboven genoemde functies.

Te doen
Het project is echter nog niet af. De vlaggetjes in de boom geven aan dat er een nieuwe artikel is toegevoegd; deze verschijnen nu nog overal, maar de bedoeling is dat ze allemaal verdwijnen, en dat pas vanaf nu elk nieuw artikel wordt gemarkeerd met een vlag.
– Een enkele vlag geeft aan dat het huidige artikel nieuw/ongelezen is.
– Een dubbele vlag geeft aan dat in een submenu van dit item een nieuw artikel is toegevoegd én dat het huidige item zelf ook nieuw kan zijn: door de cursor op de vlag te houden, krijg je te zien Some sub-items are unread als alleen bepaalde items in een sub-menu nieuw zijn, of Item and some sub-items are unread als het artikel met de vlag waar je op staat zelf ook nieuw is.
De vlaggen verdwijnen weer wanneer de student het nieuwe artikel heeft gelezen.
Een artikel wordt pas beschouwd als "gelezen" wanneer de gebruiker het artikel heeft geladen en de bijbehorende vragen (als die er zijn) heeft gemaakt.
Degenen die niet zijn ingelogd, krijgen waarschijnlijk altijd overal vlaggetjes te zien in de boom.

Verder heeft het menu nog wat werk nodig (de overstap van een template menu naar een echte tree menu brengt dit soort irritaties met zich mee) en de scrollbars in het rechterpaneel willen nog weleens voor problemen zorgen.
Ook dit zijn nog maar een paar van de dingen die nog op de agenda staan 😉
M’n huidige taak is om de artikelen op inhoudelijke fouten te controleren, wat wel even zal duren.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply