Feed2JS trick in Blackboard

Dit had ik eigenlijk al eerder moeten weten (shame, shame!!), maar ben hier pas vandaag achtergekomen.

Al een tijdje gebruik ik de Notes module in Blackboard (op te roepen in My intitution via de Contents knop [rechtsboven] > "Notes" aanvinken > submit) om een paar handige externe links in te dumpen, want wat blijkt: de Notes module kan correct HTML-code tonen en je kan dus heel goed een link in zetten als <a href="http://www.leidenuniv.nl/" target="_blank">Homepage Univ. Leiden</a>
Heb er zelf een tijdje een link naar een externe COO-site in zitten die anders een beetje moeilijk te bereiken kan zijn. En verder ook een link naar dit blog.

Maar het heeft dus tot nu toe geduurd totdat ik het idee kreeg om via feed2js de feed van een blog hierin te stoppen. Nu blijkt dat dit kan en nog goed werkt ook!
Gewoon een feed plakken van een blog in http://feed2js.leidenuniv.nl/, Javascript genereren, code kopiëren en plakken in het tekstveld in de Notes module, Save en voilà! Je kan zo je eigen feeds in Bb plaatsen en ben je niet meer afhankelijk van de docenten om bijv. een aparte module hiervoor te maken oid (moet je alleen wel een RSS feed hebben)

(NB: ik raad alleen wel aan om aan de feed2js code wel een soort tekst vooraf te laten gaan als My RSS feed:, want zo kun je achteraf op deze tekst klikken om wijzigingen aan te brengen in de feed2js code; anders wordt dit een beetje lastig met URLs wijzigen en plakken in je browserscherm etc. – moeilijk uit te leggen)

Ik heb bijv. als extra tekst Ga naar (gewone tekst) Aria’s Weblog (link) – RSS Feed: (weer gewone tekst) gevolgd door de feed2js Javascript. Dat geeft het volgende resultaat (zie rechter kolom):

Notes_feed2js.jpg

Door op "Ga naar" te klikken kan ik achteraf weer terug om de code wijzigen of de feed compleet verwijderen uit de Notes.
Goh…Handig! Had hier eerder aan moeten denken

Misschien oud nieuws voor velen, maar ik heb hier op andere Bb-sites niets over gelezen en kom het voor het eerst tegen

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Feed2JS trick in Blackboard

 1. Idd, ik had specifiek gegoogled naar “site:leidenuniv.nl feed2js Notes” om te zien of iemand hier de Notes module voor had gebruikt 🙂
  Heb wel gehoord van RSS feeds in een Bb course, alleen nooit meegemaakt: niemand doet dit bij ons :S

  Zo’n RSS feed op My Institution is wel handig; kan je als student ook zelf de feeds selecteren die je op je “Welkomspagina” te zien krijgt =)

  (Nu nog wachten tot genoeg studenten hier vertrouwd raken met RSS…dan pas kan het feest beginnen)

  Groeten,
  Aria

 2. Inderdaad oud nieuws, maar toch goed gevonden 😉
  Of je diept de ‘literatuur’ uit om uit te zoeken of er ooit iemand op het zelfde idee gekomen is, of je zoekt zelf een oplossing. Zo werkt dat in de wetenschap 😉
  Over mijn eigen ontdekkingstocht over Bb en RSS zie o.a mijn presentatie ‘Blackboard + Weblog = Communicatieve Leeromgeving ‘ ( link: http://biology.leidenuniv.nl/~zandee/ict/ict-conf.ppt te vinden via http://biology.leidenuniv.nl/~zandee/Teach.html ) op de ICT en Onderwijs werkconferentie ‘Student in Beeld’ van 2 maart 2005 ( link: http://icto.leidenuniv.nl/index.php3?m=7&t=4&link_url=http://www.nieuws.leidenuniv.nl&link_id=455&link_extern=1&session= )

Leave a Reply